Учителка в час по вероучение:
- Тези, които учат за 5 и 6 - попадат в рая. А тези, които са за 2 и 3 - в ада.
Глас от заден чин:
- А, живи да завършим училище - шанс има ли?!
-------------------------
За 8 март попът към събралите се жени:
- И както би казал Господ: Честит празник, ребра адамови!
Възможно е БОГ, да не ти позволява да отслабнеш, защото знае, че когато станеш стройна и елегантна - ти ще разбиваш сърцата на хората. А на БОГ, не са му нужни сълзите на клетите мъже.
P. S. Господ има нужда само от сълзите на бедните жени седящи над купичка безвкусен ориз...
Психиатър към болния:
- И как точно разбрахте, че сте Господ?
- Ами, молих се, молих се и изведнъж гледам - говоря със себе си!
Помогни си сам, да ти помогне и Господ.
И от къде на къде? За да си дели с мен славата после, без да си е мръднал пръста? Айде мерси!
Моисей:
- Господи, но десет заповеди са много! Нека да махнем някоя, например: "Не прелюбодействай!"
Господ:
- Моисей! Не се пазари!
- Защо! Къде пише - не се пазари??!?
Християнин, мюсюлманин и атеист летят в самолет. Двигателите на самолета отказват и той тръгва да пада. Християнинът се успокоява сам:
- Аз живях праведен живот и винаги вярвах в Господ, не ме е страх да умра, ще попадна в Рая и ще живея щастливо там.
Мюсюлманинът се успокоява с думите:
- Аз водих праведен живот и винаги вярвах в пророка Мохамед и в Аллах, не ме е страх да умра, ще живея на оня свят много по-добре.
Християнинът казва:
- Ще ме прощаваш, но ти вярваш не в този Бог, в който трябва. Там при вас няма по-добър живот горе.
Мюсюлманинът го парира:
- Много се заблуждаваш! Няма друг Бог, освен Аллах.
Междувременно ги прекъсва атеистът:
- Вие продължавайте да си спорите чия вяра е правилна, а аз вярвам в науката, която ме е снабдила с парашут, така че, прощавайте господа..